خوب قبلا یاد گرفتیم که داکر چیست و چه کمکی به ما میکنه و بعد از اون روش نصب داکر روی ویندوز و لینوکس رو هم با هم مرور کردیم. لیست تمامی این پستها رو میتونید اینجا ببینید.
میخوایم دستورات داکر رو معرفی کنیم که با توجه به میزان استفاده هر کدام شروع میکنیم.
دستور docker ps:
این دستور لیست کانتینرهای روی سرویسدهندهی داکر شما را نمایش میدهد. این دستور optionهای مختلفی دارد که خیلی میتونه به شما کمک کنه. در ادامه لیست این تنظیمات و توضیح آنها آورده شده است. اگر بدون آپشن استفاده کنید فقط لیست کانتینرهای در حال کار را به شما نمایش میدهد.
بدون آپشن: به صورت پیشفرض فقط لیست کانتینرهای در حال کار را نمایش می دهد.
آپشن l-: این آپشن آخرین کانتینر راهاندازی شده در هر حالتی که باشد را به شما نمایش میدهد.
آپشن a-: این آپشن تمامی کانتینرها را در هر وضعیتی که باشند به شما نمایش میدهد.
آپشن n-: هر عددی که جلوی آن باشد به تعداد آن کانتینرهای قبلی که شاخته شده است در هر وضعیتی که باشند (یعنی چه در حال کار باشند و چه متوقف شده باشند) را نشان میدهد.
آپشن q-: این آپشن تنها id کانتینرهای درحال کار را نمایش میدهد.
آپشن s-: سایز مربوط به کانتینرهای در حال کار را نمایش میدهد.
آپشن no-trunc: این آپشن اطلاعات کانتینرهای در حال کار را به صورت کامل نمایش میدهد. به عنوان مثال کانتینر id را به صورت کامل نماش میدهد یا دستور اجرا شده داخل کانتینر را به صورت کامل نمایش میدهد.
آپشن f-: با این آپشن می تونید فیلتر برای نمایش کانتینرهای در حال کار خود بنویسید. به مثال زیر توجه کنید. در ابتدا لیست تمام کانتینرهای در حال کار نمایش داده شده است. سپس با استفاده از فیلتر تنها کانتینرهایی که اسم آنها test1 میباشد را نمایش میدهد.
لیست فیلترهایی که میتوان از آنها استفاده کرد در ادامه قرار داده شده است.
آپشن format: با استفاده از این آپشن شما میتوانید فرمت خروجی را همانطور که خودتان نیاز دارید آماده کنید. مواردی که میتوانید در فرمت داشته باشید به قرار زیر است.
به مثال زیر توجه کنید. ابتدا خروجی پیشفرض سپس فرمت خروجی که مد نظر ما بوده و ایجاد کردیم.
چند تا نمونه از استفادهی دستور docker ps:
چند تا نکته:
تنها قسمت کوتاه و مختصر آپشنها توضیح داده میشود و دقیقا تفاوتی با نوع دیگهی آپشن ندارد. مثلا docker ps -a تفاوتی با docker ps –all ندارد و دقیقا همان کار رو انجام خواهد داد.
آپشن help– در تمامی دستورات مشترک بوده و توضیحات مربوط به اون دستور را نمایش میدهد.
این آپشنها رو به صورت ترکیبی هم میتوان استفاده کرد مثلا دستور زیر Id تمام کانتینرها در هر وضعیتی را نمایش میدهد. شما میتوانید از ترکیب آپشنهای مختلف چیزی که مد نظرتون هست رو پیاده کنید.
docker ps -a -q